"Kongres poduzetnica jugoistočne Europe" – najveće okupljanje poslovnih žena jugoistočne Europe

Na Međunarodni dan žena 8. ožujka 2017. godine u Zagrebu će se održat Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, do sada najveće okupljanje poslovnih žena u susjedstvu. 

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održat će se pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović,  predsjednice Republike Hrvatske kao i Martine Dalić,  potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta koje će nazočiti i govoriti na kongresu. Na ovom poslovnom okupljanju očekujemo više od 600 poduzetnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Kosova i Albanije. Događaj organiziraju Grad Zagreb i Virtualni ženski poduzetnički centar, a Razvojna agencija Zagreb je partner Kongresa.

„Kongres poduzetnica jugoistočne Europe predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija. Ovo je prvi puta da ćemo na jednom mjestu uspjeti okupiti i umrežiti poduzetnice iz cijele regije koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu, te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji“,  istaknula je Sanela Dropulić, idejna začetnica i direktorica Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe i čelnica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Zanimanje za ovaj jedinstveni Kongres je iznad svih očekivanja, potvrđuje Dropulić, a Virtualni ženski poduzetnički centar uspio je uz partnerstvo s Gradom Zagrebom osigurati svim poduzetnicama sudjelovanje u radu Kongresa bez plaćanja kotizacije. 

Poduzetnice koje se žele prijaviti za sudjelovanje na Kongresu mogu to učiniti do 3. ožujka 2017. godine prijavom na službenoj web stranici Kongresa.

Agendu Kongresa poduzetnica jugoistočne europe potražite na linku.