Odobreno 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt “StartUp Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije”

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je 23 odluke o financiranju s iznosom potpore od 368.720.284 kuna i ukupne vrijednosti projekata 449.379.676 kuna iz 15 županija. Odluke su dodijeljene sukladno Pozivu na dostavu projektnih prijedloga 'Razvoj poslovne infrastrukture'. Razvojnoj agenciji Zagreb – TPZ d.o.o. odobreno je 16.024.797,88  bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt “StartUp Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije”.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 14. srpnja 2017. godine dodijelilo je 23 odluke o financiranju sukladno Pozivu na dostavu projektnih prijedloga 'Razvoj poslovne infrastrukture' među kojima je i odluka o financiranju projekta projekte Razvojne agencije Zagreb i Grada Zagreba, pod nazivom “StartUp Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije”.   

Projekt “StartUp Factory Zagreb-Inkubator za visoke tehnologije” obuhvaća proširenje kapaciteta i opremanje novog prostora  u okviru paviljona 12 Zagrebačkog velesajma visokotehnološkom opremom namijenjenom potpori i podizanju konkurentnosti poduzetnika Grada Zagreba,  kao i uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, prvenstveno kroz pristup modernoj opremi u okviru tehnoloških centara. Projektom će se ostvariti preduvjeti za snažnije povezivanje gospodarstva, akademske i istraživačke zajednice te realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja.

Inače, za Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Razvoj poslovne infrastrukture' osigurano je 380 milijuna kuna (odnosno 50 milijuna eura) za razdoblje 2016. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.  S obzirom na značajan broj prijavljenih kvalitetnih projekata, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao nadležnim tijelom za upravljanje EU fondovima, osiguralo je dodatnih 260 milijuna kuna, čime će se u konačnici financirati više od 45 projekata, u ukupnom iznosu od 640 milijuna kuna. Najniži iznos potpore koju je bilo moguće dodijeliti iznosi 200.000,00 kuna, dok je najveći iznos 20.000.000,00 kuna.

U ovom trenutku pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta otvoreno je ukupno još pet poziva, od kojih su tri namijenjena malim i srednjim poduzetnicima, a dva također jedinicama lokalne uprave i samouprave:
- “Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu“,
- „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“,
- „Certifikacijom proizvoda do tržišta“,
- „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“,
- „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem Poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“.
Detaljno raspisane pozive možete pronaći na web stranici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta  kao i na našoj web stranici pod kategorijom Objavljeni natječaji.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta izvijestilo je kako će uskoro biti objavljen i poziv namijenjen internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzetnika („Promocija poduzetništva 2017.-2019.„).