Održan 8. Zagrebački energetski tjedan

U Zagrebu je od 8. do 13. svibnja 2017. godine održan tradicionalni 8. Zagrebački energetski tjedan. Razvojna agencija Zagreb i ove je godine aktivno, kroz zanimljiva predavanja na temu inovativnog poduzetništva, bila uključena u program Zagrebačkog energetskog tjedna. 

Kroz niz dinamičnih predavanja pod zajedničkim naslovom „Inovativno poduzetništvo“ uspješno smo, uz pomoć zanimljivih izlaganja tvrtki članica Tehnološkog parka Zagreb, prikazali kako se kroz inovativne poduzetničke pothvate aktivno može utjecati na energetsku učinkovitost i zaštitu prirodnih resursa. Pa tako, svoja iskustva s okupljenima su podijelili i svoje projekte prezentirali: Membrain projektiranje, FREEWA project, Adventure Donkey, CROTEH i grupacije Arriva Deutsche Bahn. Tijekom predavanja razvila se zanimljiva rasprava okupljenih sudionika, a otvorile su se i mogućnosti za buduće poslovne suradnje.

Uvjereni smo kako je i ovogodišnji Zagrebački energetski tjedan uspio potaknuti ekološku svijest građana o važnosti i potrebi zaštite klime i okoliša te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa.