Web stranice Razvojne agencije su izrađene prema smjernicama koje je postavilo krovno međunarodno tijelo za web standarde W3C kako bismo osigurali pristup i prikaz što širem krugu posjetitelja.

Svi sadržaji su oblikovani i prilagođeni osobama sa posebnim potrebama, te je web stranice Razvojne agencije moguće koristiti i na alternativnim uređajima poput screen readera.

Dolazak do informacija ne ovisi o tehnoloških nadogradnjama, poput JavaScript skripti ili Flasha. Dokumenti su strukturirani ispravnim HTML elementima, što omogućava lakšu navigaciju osobama koje pristupaju alternativnim uređajima, ali i indeksiranje sadržaja internet pretraživačima, što omogućava lakše pronalaženje i dolazak do ovih web stranica.

Za oblikovanje sučelja korištena je tehnika Responsive Web Design koja omogućava prilagodbu prijeloma stranica cijeloj paleti uređaja od pametnih telefona, preko tablet uređaja do desktop monitora. Ovu funkcionalnost moguće je provjeriti ukoliko ekstremno smanjite ili povećate prozor vašeg internet preglednika.

Sami responsive dizajn ne bi bio koristan bez osmišljavanja logičnih sadržajnih cijelina i određivanja prioriteta sadržaja za krajnjeg korisnika. Svi sadržaji i izrazi se redovito provjeravaju i pojednostavljuju, kako bi bili razumljivi i lako usvojivi. Pojedini dijelovi sadržaja su reorganizirani na način da se na skučenim ekranima najbitniji sadržaj stranice lako uočava, primjerice podaci za kontakt ili istaknuta stopa poreza na stranici koja opisuje porez na dodanu vrijednost (PDV).

Svi sadržaji su povezani i prilagođeni pojedinoj stranici na kojoj se korisnik nalazi. S obzirom da uredništvo svakodnevno prati i uočava interese posjetitelja stranica, povezani sadržaji se prilagođavaju i nadopunjuju. Takva prilagodljivost i pravovremeno osvježavanje i upravljanje informacijama moguća je isključivo s jednako prilagodljivim sustavom za upravljanje sadržajem (eng. CMS, content management system).